Blog

Het belang van vloerreiniging

Vijf redenen om vloerreiniging serieus te nemen

Waarom is vloerreiniging zo belangrijk? Lees deze 5 redenen.

In deze coronatijden worden we dagelijks geconfronteerd met het belang van schoonmaken: Van de extra reiniging van het kantoor tot de winkelkarretjes bij de supermarkt en het regelmatig wassen van onze handen.  
Maar: ook na corona blijft hygiëne en reiniging belangrijk, zowel thuis als op de werkvloer.  
Toch wordt het belang van een schone vloer nog wel eens onderschat. Daarom geven we je in dit blog 5 redenen waarom het belangrijk is om je bedrijfsvloer regelmatig te reinigen.  

Download ons GRATIS Handboek: 8 tips bij de aanschaf van je schoonmaakmachine

1) Visitekaartje

De vloer is een van de eerste zaken die jouw klanten, bezoekers en relaties zien wanneer ze bij jouw bedrijf naar binnen lopen. Natuurlijk wil je dat de indruk die zij zich van jouw bedrijf vormen goed is: je bent immers een professionele, vakkundige en betrouwbare onderneming? Dat is ongetwijfeld zo (als jij de moeite hebt genomen om dit artikel te lezen, geloven wij je meteen) maar het is net als bij een sollicitatie: you never get a second chance to make a first impression. 

2) Langere levensduur

Een goed onderhouden vloer gaat langer mee. Daarom is het een goed idee om wanneer je investeert in een nieuwe vloer ook het onderhoudsplan hierin mee te nemen. Zo zorg je ervoor dat jouw kostbare investering zijn waarde zoveel mogelijk behoudt.  
Goed en regelmatig onderhoud is hierbij heel belangrijk. Door vuil als stof, zand, vlekken en bandensporen op tijd te verwijderen voorkom je slijtage en beschadigingen. Zo blijft je vloer in goede conditie en kun je er nog jarenlang van genieten.  

3) Veiligheid

Vuile en gladde vloeren vormen een serieus risico op bedrijfsongevallen als gevolg van uitglijden. Met vaak nare gevolgen: zo blijkt uit onderzoek van het CBS dat bijna 30 procent van de ongevallen met langer verzuim het gevolg is van valpartijen op de werkplek. Een ander gevaar vormen o.a. stof, bacteriën en virussen die op niet of slecht gereinigde oppervlakken de gezondheid van jou en je medewerkers kunnen bedreigen. 

4) Kosten

Zie je op tegen de investering in een goede schoonmaakmachine of het inhuren van een schoonmaakbedrijf? Bedenk dan dat de kosten als gevolg van achterstallig onderhoud vele malen hoger zijn. Dit nog afgezien van eventuele bijkomende kosten door bijvoorbeeld ziek personeel, misgelopen klandizie of verminderde prestaties in jouw productie of logistiek. 

5) Werkplezier

Dit brengt ons op het laatste punt: een schone werkomgeving draagt in belangrijke mate bij aan het werkplezier van jou en je medewerkers. Dit is niet alleen goed voor de werksfeer maar zorgt daarnaast voor betere prestaties en minder ziekteverzuim.  

Aan de slag!

Klinkt dit alles jou vertrouwd in de oren? Proficiat: jij bent al heel goed bezig!
In het andere geval adviseren we je om eerst een inventarisatie te maken van jouw situatie en wensen. Met deze informatie kun je daarna gericht op zoek naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. Handige tips hiervoor vind je in ons gratis handboek.  

Veel succes! 

Download ons Handboek:

 

 

 

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over vloerreiniging? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Wij helpen je graag!