Blog

Primeur in Nederland: Jean Heybroek introduceert eerste autonome veegrobot!

Sweeper 111 – eerste autonome veegmachine

Er werd al lange tijd naar uitgekeken: de autonome veegmachine. Nu is hij er dan: de Ecobot Sweeper 111, Nederlands eerste veegrobot.

De Sweeper 111 werkt op een accu en kan zichzelf opladen. De robot is geschikt voor het opvegen van stof, zand en bladeren maar ook voor het verwijderen van grover vuil zoals verpakkingsmaterialen en flessen.

Voor haar navigatie maakt de robot gebruik van een combinatie van Laser SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) / Visual SLAM techniek en een zeer geavanceerd obstakel detectie systeem met 23 sensoren. Hierdoor kan ook op plaatsen met druk verkeer zoals winkelcentra, bedrijfsruimten en parkeergarages veilig worden geveegd.

Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek

Continu inzetbaar

Rob van Ginkel, sales manager bij Jean Heybroek Cleaning Cobotics, over de Ecobot Sweeper 111: “We zijn enorm trots om de eerste veegrobot in Nederland te kunnen introduceren. De Sweeper 111 werkt volledig zelfstandig, is voorzien van zeer geavanceerde navigatie en heeft een automatisch vuildump systeem. Hierdoor kan de veegrobot continu worden ingezet zonder dat menselijke interventie nodig is.”

“Overigens kan de Sweeper 111 ook handmatig worden aangestuurd. We spreken dan ook liever van een cobot omdat het gaat om een unieke samenwerking tussen mens en robot. Dit is ook een van de sterke punten van deze robot die voorzien is van zeer geavanceerde techniek maar daarnaast uiterst simpel te installeren en te bedienen is.”

Gaussian Robotics

De Sweeper 111 is ontwikkeld door Gaussian Robotics, wereldwijd een van de belangrijkste spelers op het gebied van schoonmaakrobots en autonome navigatie. Het bedrijf heeft een R&D team van meer dan 240 ingenieurs, een eigen productiefabriek en telt grote bedrijven als Bosch, Hyundai en de Franse spoorwegmaatschappij SNCF onder haar klanten. Met haar bedrijfstak navigatieoplossingen heeft Gaussian Robotics inmiddels een marktaandeel van meer dan 60% in de Chinese robotica industrie.
Naast de Ecobot Sweeper 111 veegrobot levert Gaussian Robotics ook autonome schrobmachines en stofzuigers.

Kostenbesparingen

Door het bedrijfsleven wordt de komst van de veegrobot met groot enthousiasme ontvangen. Van Ginkel: “Vegen is een tijdrovende en arbeidsintensieve klus, zeker voor bedrijven met grote warehouses en DC’s. Deze veegrobot heeft een groot schoonmaakbereik (tot 4000 m2/uur – red.) en kan vrijwel overal worden ingezet, zowel binnen als buiten. En dat 24 uur per dag, zeven dagen per week! Dat betekent enorme kostenbesparingen. We worden dan ook platgebeld met demo-aanvragen.”

Bekijk ook onderstaande video van de Ecobot Sweeper 111:

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over schoonmaakrobots of over je reinigingsmachine? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.
Wij helpen je graag!

Rob van Ginkel, Sales Manager
Mark Oudshoorn, Area Manager
Raymon Holslag, Area Manager