Blog

Reinigingsrobots – 5 redenen om niet achter te blijven

De reinigingsrobot verovert de markt

Hij is allang geen exotische verschijning meer: de professionele reinigingsrobot kom je op steeds meer plekken tegen. Wereldwijd wordt geschat dat de marktwaarde in 2024 meer dan vier miljoen dollar zal bedragen. Verrassend? Niet als je bedenkt dat autonome robots steeds beter en betaalbaarder worden en steeds eenvoudiger te implementeren zijn.
Twijfel je nog of een robot in jouw organisatie past? Lees dan deze vijf redenen waarom je niet achter wilt blijven.

Voordelen van een reinigingsrobot

1: Robots zijn goedkoper

Wist je dat je met een robot fors op je kosten kunt besparen? Toegegeven: de aanschafkosten zullen hoger zijn dan een traditionele schoonmaakmachine. Daar staat echter tegenover dat je met een robot flink kunt besparen op duur en schaars personeel.
Afhankelijk van de schoonmaakfrequentie en de afmetingen van het te reinigen vloeroppervlak verdient een goede schoonmaakrobot zich bij een gemiddelde ROI al binnen twee jaar terug. Ook de onderhoudskosten zullen lager uitvallen: een schoonmaakrobot maakt namelijk vrijwel geen fouten en/of schade.

Download ons GRATIS Handboek: 8 tips bij de aanschaf van je schoonmaakmachine

2: Robots kunnen (bijna) overal en altijd schoonmaken

De nieuwste schoonmaakrobots zijn veelzijdiger dan ooit en kunnen tegenwoordig vrijwel overal en 24/7 worden ingezet. Luchthavens, stations, magazijnen, productielocaties, scholen, ziekenhuizen, winkels, distributiecentra: er is vrijwel geen plek meer te vinden waar de schoonmaakrobot niet kan komen.

3: Robots zijn beter

“Maakt een robot net zo goed schoon als mijn mensen?” Dit is een van de meest gestelde vragen over professionele schoonmaakrobots. Het antwoord? Ja: de nieuwste robots reinigen net zo goed of zelfs beter dan hun menselijke tegenhangers. Bovendien leveren ze elke dag dezelfde prestatie waardoor ze zeer betrouwbaar zijn.

4: Robots maken je team productiever

Veel schoonmakers zijn bang dat hun baan door de komst van robots op het spel komt te staan. Die angst is in de meeste gevallen onterecht: als het gaat om professionele reiniging kunnen robots de repetitieve en saaie taken overnemen. Hierdoor kan jouw schoonmaakteam zich richten op zaken die meer expertise en vaardigheden vereisen. Het resultaat: jouw team werkt efficiënter en levert een (nog) hogere kwaliteit.

5: Robots zijn duurzamer

Kwaliteit alleen is vandaag de dag niet meer genoeg: ook bij jouw reinigingswerkzaamheden moet je nadenken over de impact op het milieu. Goed nieuws: reinigingsrobots kunnen je helpen om duurzamer te werken. Ze reinigen effectiever en gebruiken meestal minder reinigingsmiddelen en water. Hierdoor bespaar je niet alleen op kosten maar draag je ook bij aan een groenere toekomst – en aan het duurzame imago van jouw bedrijf.

Download ons Handboek:

 

 

 

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over dit artikel of ben je op zoek naar informatie of advies? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Wij helpen je graag!