Cases

Klantcase Attero

Attero: “Eindelijk zien we de oorspronkelijke kleur van de vloer!”

Over Attero

Attero is een landelijk en internationaal opererend milieubedrijf. Met verschillende afvalenergiecentrales, scheidings-, sorteer- en verwerkingsinstallaties is Attero al bijna 90 jaar actief in het terugwinnen en hergebruiken van energie en grondstoffen uit afval.
De afvalenergiecentrale van Attero in Moerdijk is sinds 1997 operationeel en werd in 2008 uitgebreid met een vierde verbrandingslijn. De installatie zet jaarlijks een miljoen ton huishoudelijk en bedrijfsafval uit Nederland, Engeland en Ierland om in energie.

Uitdaging

Het afval wordt dagelijks aangevoerd met vrachtwagens en schepen. De vrachtwagens dumpen het afval in een grote storthal. Michael Sierat, hoofd operator bij Attero Moerdijk: “Hierbij komt enorm veel zware vervuiling op de vloer terecht: grof, vochtig en vettig vuil dat vervolgens platgereden wordt en aankoekt. Voor onze vorige veeg-/schrobmachine combinatie was dit een veel te zware klus. We waren daarom op zoek naar een gebruiksvriendelijke schoonmaakmachine die minder gevoelig is voor storingen, weinig onderhoud nodig heeft en geschikt is voor het verwijderen van zware vervuiling.”

Oplossing

De storingsgevoelige combinatiemachine wordt vervangen door twee individuele schoonmaakmachines: de Isal PB160 veegmachine en de Factory Cat XR cilindrische schrobmachine. De Isal en Factory Cat zijn robuuste machines, grotendeels hydraulisch aangedreven en met mechanische bediening waardoor ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De belasting per machine is hiermee aanzienlijk minder, ook omdat de benodigde frequentie van het schrobben in de hal in Moerdijk vele malen lager is dan die van het vegen. Dit alles resulteert in lagere onderhoudskosten. Sierat: “Dit is voor ons een uitstekende oplossing. Ook is het handig dat we nu niet meteen zonder schoonmaakmachine zitten, mocht er ooit een storing met een van beide machines zijn. Stilstand kunnen we absoluut niet gebruiken bij het reinigen van de hal. Dat risico lopen we nu niet meer: terwijl we wachten op de reparatie kunnen we de vloer nog steeds met de andere machine reinigen.”

Resultaat

Sierat is blij met de schoonmachines van Jean Heybroek: “We zijn zeer enthousiast over het gebruiksgemak van deze nieuwe machines en hoe weinig onderhoud ze nodig hebben. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. En… de hal is schoner dan ooit: eindelijk zien we de oorspronkelijke kleur van de vloer!”