Cases

Klantcase Hoover Ferguson

Hoover Ferguson: Gevlinderde betonvloer met veel stof en zand

Over Hoover Ferguson

Hoover Ferguson is wereldwijd actief in de verhuur van o.a. chemicaliëntanks, vrachtdragers, IBC’s en modulaire containers voor energie- petrochemische en algemene industriële bedrijven. In de vestiging in Ridderkerk worden IBC’s (Intermediate Bulk Containers) gecontroleerd, gecertificeerd en gereinigd. Er wordt gewerkt volgens het ADR-reglement voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dit reglement stelt onder andere speciale eisen aan verpakkingen en tanks die worden gebruikt voor productie, opslag, gebruik en vervoer van gevaarlijke goederen.

Uitdaging

In een van de bedrijfshallen van Hoover Ferguson spreken we Erik van Wingerden, Assistant Manager Logistics & Operations. Van Wingerden: ” We hebben hier een gevlinderde betonvloer met veel stof en zand. De heftrucks die hier rijden, verplaatsen het stof. Door restanten van gebroken katalysator (gebruikt voor het filteren van de olie bij de klanten) in de IBC’s komt stof vrij tijdens het onderhoud. We veegden dit op met de hand. Dat is een vervelende en tijdrovende klus en: onder de vangrails kunnen we moeilijk komen. Om alles écht goed schoon te krijgen, pakten we daarom vaak nog de schrobmachine. De vloer raakt echter snel weer vervuild met het verder onderhoud van meer IBC’s. We zochten daarom een oplossing waarbij we vaker en zo efficiënt mogelijk konden vegen en ook het stof onder de vangrails konden meenemen.

Oplossing

Een veegmachine met een goed filtersysteem was een eerste vereiste: het fijne stof moet goed afgezogen en gefilterd worden zodat het niet – zoals helaas vaak gebeurt – tijdens het vegen opnieuw wordt verspreid. Daarnaast moest er een oplossing komen voor de moeilijk bereikbare plaatsen zoals de vangrails. Van Wingerden: “Jean Heybroek heeft goed naar onze wensen geluisterd: zij stelden de Factory Cat TR zitveegmachine voor, met een externe stofzuiger-/blazer functie voor het stof onder de vangrails. Dat bleek de perfecte oplossing!”

Resultaat

Van Wingerden leidt ons door de hallen: “Kijk, je ziet precies waar de veegmachine is geweest. Zelfs onder de vangrails is het nu goed schoon! De Factory Cat veegt alles heel goed op en heeft een grote zuigkracht: zelfs oneffenheden zuigt hij leeg. Onze mensen zien snel het resultaat van hun werk, daarom pakken ze de machine ook sneller. Doordat hij zo eenvoudig is in het gebruik kan iedereen ermee overweg. Nee, we kunnen ‘m niet meer missen!”