Cases

Klantcase Kasteel Metaal

Kasteel Metaal: Metaalstof en heftrucksporen

Over Kasteel Metaal BV

Kasteel Metaal bestaat al vier generaties lang. Dit familiebedrijf is expert in het verwerken van metaal en produceert hoogwaardige halffabricaten en eindproducten voor onder andere de voedings- en farmaceutische industrie, de agrarische sector en bedrijven die actief zijn in de utiliteitsbouw, machinebouw en energiesector.  
Het afgelopen jaar is Kasteel Metaal fors gegroeid en is besloten om de verschillende activiteiten op de locatie in Alphen aan den Rijn te centreren. Daarbij is onder meer het machinepark uitgebreid en werd de bedrijfsruimte voorzien van een nieuwe gecoate vloer. 

Uitdaging

Naast de nieuwe gecoate vloer liggen er in het pand vloeren van gevlinderd beton.  
Het vuil bestaat uit zeer fijn metaalstof en heftrucksporen.  
Cees Bogerd is technisch directeur bij Kasteel Metaal. Na de uitbreiding zocht hij een grotere veegmachine. Bogerd: “We willen dat onze mensen in een schone en veilige omgeving kunnen werken. Het is belangrijk dat het metaalstof tijdens het vegen goed afgezogen en gefilterd wordt. De Factory Cat 34 die wij in 2004 hebben aangeschaft, doet zijn werk nog steeds prima. We gebruiken hem nog steeds maar hij is te klein om het hele pand schoon te houden. Verder zouden we de nieuwe veegmachine af en toe graag buiten gebruiken om de docks te vegen..  
Naast de veegmachine had Kasteel Metaal ook behoefte aan een schrobmachine. Bogerd wijst naar de grond: We zijn heel trots op onze nieuwe coating vloer. De lichte kleur zorgt voor een frisse en ruimtelijke uitstraling. Dat willen we natuurlijk graag zo houden! Daarom zochten we ook een degelijke en duurzame schrobmachine. Bij voorkeur mechanisch en met zo weinig mogelijk plastic onderdelen. En: goed in het verwijderen van vuil en vet. Zodat het hier niet glad wordt en de vloer veilig is en mooi blijft. 

Oplossing

Richard Huijser, specialist bij Jean Heybroek, adviseerde Bogerd de Factory Cat TR opzit veegzuigmachine voor de veegwerkzaamheden. Huijser: “De TR is een zeer robuuste machine die niet alleen veegt maar ook het stof afzuigt en filtert. Metaalstof is zeer fijn, veegmachines met een gewoon paneelfilter zijn hiervoor ongeschikt. Deze filters raken snel verzadigd en functioneren dan niet meer. De veegmachines van Factory Cat hebben een zeer goed doekenfilter dat het metaalstof wel aankan. 
Voor het schrobben van de coatingvloer werd gekozen voor de Factory Cat GTX, uitgevoerd met spraysysteem en een instelbare borsteldruk. Huijser: De instelbare borsteldruk van deze machine in combinatie met de juiste borstels en chemie maken de vloer grondig schoon en vetvrij zonder de coating te beschadigen. Dit is bovendien een schrobmachine die heel weinig onderhoud nodig heeft. Alle reinigingsmachines van Factory Cat hebben een stalen constructie en eenvoudige elektronica, zonder storingsgevoelige onderdelen zoals printplaten. En met het spraysysteem kunnen de vuilwatertank, de borstels en de dweilrubbers heel makkelijk gereinigd worden wat de levensduur aanzienlijk verlengt. 

Resultaat

De nieuwe machines doen hun werk zeer goed. Bogerd: “Met alle werkzaamheden en verkeer is het niet te voorkomen dat de vloeren vet en stoffig worden. Maar aan het eind van de dag pakken we de machines en ziet het er hier weer keurig uit!”