Cases

Klantcase Quantore

Quantore: Na tien jaar trouwe dienst een grotere Factory Cat

Over Quantore BV

Quantore is groothandel in kantoorartikelen. Het moderne logistieke centrum is verregaand geautomatiseerd en gemechaniseerd en biedt ruimte aan meer dan zestienduizend producten, van kleine schrijfwaren tot grote kantoormachines.
Quantore is een coöperatie: zij verkoopt het assortiment via de bijna 500 aangesloten zelfstandige kantoorvakhandelaren. Zij richten zich op de particuliere en business-to-business markt met een optimaal assortiment tegen een gunstige prijs.
De geavanceerde inrichting van het logistieke centrum stelt Quantore in staat om grote en kleine leveringen voor haar leden, haar klanten en hun klanten snel en efficiënt te verzorgen.

Uitdaging

Om haar partners nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Quantore haar logistieke centrum in 2019 uitgebreid met de bouw van een 11.238 m2 warehouse voor opslag, distributie en logistieke procesinstallaties.
Appie Loermans, coördinator Technische en Facilitaire Dienst bij Quantore: “Een flinke uitbreiding. Zo ontstond ook de behoefte aan een nieuwe en grotere reinigingsmachine. Een machine die meer vierkante meters kan schoonmaken en tegelijk kan vegen en schrobben. Naast stof en vuil liggen er in het warehouse namelijk ook vaak hout-, papier- en andere verpakkingsresten.”

Oplossing

Quantore koos opnieuw voor een industriële schrob-veegcombinatie van Factory Cat. Loermans: “Na ruim tien (!) jaar trouwe dienst hebben we onze Factory Cat GTX vorig jaar ingeruild voor een nieuwe en aanzienlijk grotere machine van hetzelfde merk. Deze Factory Cat XR kan zowel vegen als schrobben en is nog efficiënter dan de vorige. Dat komt niet alleen doordat de machine meer vierkante meters per uur maakt maar ook door de hogere borsteldruk.”

Resultaat

Een rondleiding door het warehouse laat zien dat de Factory Cat XR haar werk serieus neemt: de schone vloer blinkt je tegemoet. Loermans is dan ook erg blij met de nieuwe schrob-/veegcombinatie: “Deze machine is zeer efficiënt: het resultaat is nóg beter dan we al gewend waren met de vorige Factory Cat machine.”