Cases

Klantcase Royal Smilde

Royal Smilde: “We wilden een schrobmachine die tegen een stootje kan.”

Over Royal Smilde

Royal Smilde is een toonaangevend en internationaal actief voedingsmiddelenconcern. Het assortiment van meer dan 1000 verschillende producten bestaat uit hoogwaardige oplossingen met margarines, oliën, vetten, salades, sauzen en bakkerijproducten.
Royal Smilde heeft vier productiefaciliteiten in Nederland en verkoopkantoren in België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Een wereldwijd distributienetwerk levert de producten aan bedrijven in de voedingsindustrie, de retail en de foodservicemarkt.

Uitdaging

Als IFS gecertificeerd bedrijf met het predicaat ‘Higher Level’ stelt Royal Smilde hoge eisen aan de voedselveiligheid. Ook de vloeren moeten dus regelmatig en grondig worden gereinigd.
Gerard Lek is assistent productiemanager bij Smilde Bakery in Edam. Op deze locatie worden onder andere patisserie producten, bakmixen en snacks geproduceerd. Lek: “In de fabrieken ligt vooral vet en bloem op de vloer. Daarnaast hebben we bij de logistiek te maken met bandensporen van het heftruckverkeer. We zochten daarom een breed inzetbare schrobmachine, ook  qua type vloer: we hebben hier beton, tegels en een gecoate vloer. Maar vooral wilden we een schoonmaakmachine die tegen een stootje kan: onze vorige schrobmachines stonden vaak stil omdat ze storingen hadden. Daar wilden we echt vanaf!”

Oplossing

Omdat Royal Smilde een robuuste en krachtige oplossing zoekt, wordt gekozen voor twee industriële schrobmachines van het merk Factory Cat: de Factory Cat Mini-HD en – speciaal voor de kleinere ruimtes – een Factory Cat Micro-HD met een werkbreedte van 66 cm. Beide machines zijn voorzien van een disk borstelsysteem en een tot 79 kg (Mini-HD) / 65 kg (Micro-HD) instelbare borsteldruk. Richard Huijser, Area Manager bij Jean Heybroek: “Het disk systeem in combinatie met de hoge borsteldruk maakt deze machines zeer geschikt voor het reinigen in industriële omgevingen met lastig vuil als olie, vet en bandensporen. Bovendien zijn deze Factory Cat machines vrijwel onverwoestbaar en zeer eenvoudig qua onderhoud. Dat komt onder andere door de simpele constructie en het gebruik van eenvoudige elektronica. Alle onderdelen zijn ook afzonderlijk te vervangen, je hoeft dus bij eventuele schade niet meteen een compleet nieuwe set of module aan te schaffen. Ook dat was een wens van Royal Smilde vanwege slechte ervaringen uit het verleden.”

Resultaat

Gerhard Lek: “We zijn erg blij met deze nieuwe machines. Door de hoge borsteldruk hoeven we nu nog maar één keer te schrobben waardoor we veel tijd besparen. We zijn dus sneller klaar en het resultaat is beter. Onze medewerkers pakken de machines daarom graag. Ook het onderhoud is inderdaad heel simpel: je kunt overal namelijk makkelijk bij. En één keer per jaar worden de machines volledig nagekeken door Jean Heybroek. Zo kunnen ze hopelijk nog jaren mee!”