Cases

Klantcase Van Gogh Museum Enterprises

“Het warehouse is om door een ringetje te halen.”

Over Van Gogh Museum Enterprises BV

Van Gogh Museum Enterprises BV (VGME) is de commerciële dochter van het Van Gogh Museum. Het bedrijf ontwikkelt en produceert artikelen en diensten geïnspireerd op het leven en werk van Vincent van Gogh.
Per dag verzendt VGME meer dan 10.000 artikelen voor diverse museumwinkels en voor de Van Gogh Museum webshop.

Uitdaging

Als Triple A museum stelt het Van Gogh Museum hoge eisen aan de producten die het verkoopt. Peter Vogler, Head of Logistics & Planning bij VGME: “Om alles in perfecte conditie in de winkels te krijgen, moet ook het warehouse Tripe A zijn. Stof op de producten is not done. Daarnaast hebben we te maken met kwetsbare voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld chocolade, koeken en chips. Alles moet schoon en stofvrij worden verzonden.”

Oplossing

Voor de opslag en handling had VGME al contact met Motrac Linde en Reesink Logistic Solutions, beide onderdeel van Royal Reesink BV. Vogler: “Gezien onze goede ervaringen wilden we ook de schoonmaakmachines via een van de Royal Reesink bedrijven betrekken. Jean Heybroek kon de kwaliteit en service leveren die wij zochten. Bovendien konden zij snel schakelen: dankzij de snelle levering van de machines was het warehouse bij de opening eind 2018 op en top schoon.”

Resultaat

Vogler: “Het zichtbare stof wordt perfect verwijderd en afgezogen met de Factory Cat TR zitveegmachine met doekenfilter. Daarna schrobben we de gevlinderde betonnen vloer met de Columbus ARA85/BM120 en RA55/BM40 schrobmachines. Deze laatste past prima tussen de stellingen van het magazijn. Zo blijft ook daar de vloer perfect schoon. En veilig, want deze schrobmachines zuigen het water goed op zodat de vloer niet glad wordt.”

Vogler is trots: “Met deze schoonmaakmachines van Jean Heybroek hebben we alles perfect onder controle. Ook de directie vindt het warehouse ‘om door een ringetje te halen’.”
Zij niet alleen: ook anderen zijn enthousiast. Vogler: “Relaties laat ik vol trots het warehouse zien en experts geven aan dat wij belangrijke zaken als veiligheid en ongediertebestrijding fantastisch op orde hebben. Ook mijn collega’s zijn blij: het werkplezier is toegenomen en iedereen is extra gemotiveerd als zij ‘s-morgens in een schone werkomgeving komen. Hoe schoner de omgeving, hoe schoner de mensen het ook houden!”