De Toro Outcross™ 9060 succesvol op GaLaBau in Neurenberg

De Toro Outcross™ 9060 wint de fel begeerde Innovatiemedaille

Het nieuwe Toro® Outcross™ 9060 multifunctionele voertuig ontving op 12 september tijdens de 23e jaarlijkse GaLaBau vakbeurs in Neurenberg, Duitsland, de 2018 Innovatiemedaille van de federale vereniging van tuin-, landschaps- en sportfaciliteiten (BGL). De Toro Outcross 9060 was een van de 16 producten die de prijs in ontvangst mocht nemen. Deze onderscheiding is een erkenning voor fabrikanten die nieuwe en geavanceerde oplossingen hebben ontwikkeld voor de bouw en het onderhoud van landschapsgebieden. Meer dan 100 bedrijven hebben producten en diensten ter overweging ingediend.

Producten moeten voldoen aan specifieke criteria om in aanmerking te komen voor de GaLaBau Innovation Medal. Het product moet bijvoorbeeld volledig nieuw zijn en niet vergelijkbaar met een eerder bekend product of een nieuwe versie van een product dat al in de praktijk is bewezen. Producten worden ook beoordeeld op de manier waarop ze de organisatorische processen, arbeidsomstandigheden, kwaliteit van het werk en de prestaties en ecologische overwegingen vereenvoudigen of verbeteren. Bovendien moet het product voldoen aan de aansprakelijkheidsvoorschriften van het land van herkomst en moet het product voldoen aan de milieu hygiënisch verantwoorde productie- en verwijderingspraktijken.

Elk jaar worden de winnaars geselecteerd door de GaLaBau Evaluatiecommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de BGL, hogescholen, beroepsverenigingen, landschapsarchitecten en bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van tuinen, landschappen en sportvelden.

“We zijn vereerd dat we de Toro Outcross 9060 voor deze prijs hebben geselecteerd uit een groot aantal andere waardevolle innovaties”, zegt Rasto Nichta, directeur van The Toro Company’s Equipment Business in Europa. “Het is de perfecte manier om de aandacht te vestigen op de vele manieren waarop dit product de productiviteit van klanten kan verhogen.

Het GaLaBau evaluatiecomité heeft de Toro Outcross 9060 geselecteerd op basis van het gebruiksgemak, de grasvriendelijke voetafdruk en het intelligente hulpsysteem. De machine kan worden voorgeprogrammeerd met belangrijke instellingen voor verschillende aanbouwwerktuigen om de kans op bedieningsfouten te verminderen. Dit maakt het mogelijk om complexe taken consequent uit te voeren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de grasmatverzorging.

“De Toro Outcross 9060 is ontworpen om het werk van meerdere machines in één machine te doen”, legt Micha Moerder, verkoopmanager, The Toro Germany, uit. “Het combineert de voordelen van een trekker, een bedrijfsvoertuig en nog veel meer. De universele montageplaat is compatibel met veel standaard voorzetapparatuur voor het onderhoud van graszoden, waaronder laadbakken, vorken, achter elkaar geplaatste roterende maaiers, kunstmeststrooiers en beluchters, zodat de Outcross het hele jaar door gebruikt kan worden voor het uitvoeren van taken”.

Een ander belangrijk kenmerk van de Toro Outcross 9060 is het unieke vierwielbesturingssysteem met vierwielaandrijving. Met dit systeem kan elk wiel onafhankelijk draaien en draaien met een snelheid die wordt bepaald door de grondsnelheid en draaihoek van de machine voor een superieure tractie zonder de grasmat te beschadigen. Door het uitgebalanceerde ontwerp zijn tegengewichten aan de voorkant niet nodig, waardoor de machine prima is in te zetten op fijne grasmatten waar een landbouwtractor niet op zijn plaats is.