Een kijkje achter de schermen #2

Het Magazijn

Hoe ziet een werkdag eruit in het magazijn van Jean Heybroek? We vragen het aan onze collega Erdal.

In het magazijn komen ‘s-ochtends alle onderdelen binnen die door collega’s en klanten zijn besteld. Ze worden in ontvangst genomen door Erdal en zijn collega Hans.
Samen met Hans zorgt Erdal ervoor dat alles zo snel mogelijk wordt uitgepakt en op de juiste plek komt te liggen. Bij het uitpakken controleert hij elke levering: is er niets beschadigd, zijn de juiste artikelen geleverd en kloppen de aantallen?
Daarna wordt de nieuwe voorraad administratief verwerkt. Elk artikel heeft zijn eigen nummer in het onderdelenbestand en een vaste plek in het magazijn. Rond het einde van de ochtend liggen alle nieuwe artikelen keurig op de juiste locatie zodat ze weer beschikbaar zijn.

‘s-Middags is het tijd voor het verwerken en verzendklaar maken van de onderdelenbestellingen van klanten en leveranciers. Dan zie je Erdal met pickbonnen en een karretje door de stellingen lopen. Daarna moet alles nog worden ingepakt, de breekbare materialen met extra zorg en bescherming zodat ook zij de reis naar de klant goed doorstaan.

Erdal werkt al ruim 6 jaar bij Jean Heybroek. Wat maakt het werken hier zo leuk? “Veel beweging en verschillende klussen op een dag.” En precies werk: “De voorraad moet kloppen, de goede spullen naar de juiste plek en alles netjes naar de klant.” Want dat vindt hij heel belangrijk: “Mensen helpen, collega’s en klanten.” vertelt hij stralend. Wat hebben wij toch lieve collega’s!

Kijk ook achter de schermen bij de andere afdelingen van Jean Heybroek:

#1: Verkoop Onderdelen
#3: De Werkplaats
#4: De Receptie
#5: De Expeditie
#6: Verkoop (Groentechniek)
#7: Verkoop (Reinigingstechniek)
#8: Verkoop Binnendienst