Een kijkje achter de schermen #4

De Receptie

Wie de showroom van Jean Heybroek binnenstapt, wordt verwelkomd door Jeannette of Susan. Elk zitten zij een deel van de week achter de balie van onze receptie.
Vandaag is dat Jeannette. Zij werkt al ruim tien jaar bij Jean Heybroek en is inmiddels een vertrouwd gezicht voor veel van onze klanten.

Dagelijks vervullen Jeannette en Susan met verve hun rol als visitekaartje van het bedrijf: iedereen die aan de balie komt of belt, wordt met een glimlach geholpen. En dat zijn heel wat mensen. Jeannette vertelt: “Je spreekt hier echt iedereen: klanten, dealers, leveranciers, postbezorgers, chauffeurs…”. Stil is het hier dan ook bijna nooit. We onderbreken dit interview daarom af en toe even, want het werk gaat natuurlijk door!

Tussen alle telefoontjes, bezoekers en pakketjes door vinden Jeannette en Susan ook nog tijd om andere collega’s te helpen met allerlei administratieve taken. Wat dat voor klussen zijn? Jeannette: “Van alles! Voor de garantie is het bijvoorbeeld belangrijk dat de machines die bij onze klanten en dealers zijn afgeleverd, geregistreerd worden bij de leveranciers. Wanneer de registratie formulieren zijn ingevuld, worden ze door ons verwerkt. Ook houden we het adresbestand van Jean Heybroek up-to-date: verhuisberichten van klanten en andere wijzigingen komen bijvoorbeeld ook bij ons terecht. En zo zijn er nog wat zaken.”

Genoeg te doen dus, en dan zouden we bijna de catering vergeten. Wanneer Jean Heybroek een training of andere bijeenkomst organiseert, bestellen Jeannette en Susan de hapjes en drankjes en helpen ze bij het inrichten van de trainingszaal en de showroom. De showroom? Jeannette: “Ja: we kleden alles netjes aan, zetten statafels neer en er wordt een buffet bezorgd. Dan zijn de cursisten of bezoekers even in een andere omgeving en kunnen ze op hun gemak de machines bekijken.”

Een nieuwe gast meldt zich aan de balie voor zijn afspraak met een van onze verkopers. Terwijl Jeannette alvast een kopje koffie voor hem klaar zet, rinkelt ook de telefoon alweer. Tijd om dit interview af te sluiten. Dankjewel Jeannette!

Kijk ook achter de schermen bij de andere afdelingen van Jean Heybroek:

#1: Verkoop Onderdelen
#2: Het Magazijn
#3: De Werkplaats
#5: De Expeditie
#6: Verkoop (Groentechniek)
#7: Verkoop (Reinigingstechniek)
#8: Verkoop Binnendienst