Een kijkje achter de schermen #6

De afdeling Verkoop (Transport)

Het is nog niet eenvoudig om iemand van de afdeling verkoop te interviewen. Het grootste deel van de dag zitten onze twaalf verkopers namelijk niet op kantoor maar op de weg of bij hun klanten. Gelukkig is onze collega Guido (Verkoop Transport) deze middag binnen. Hij wil wel wat vertellen over zijn werk.

Guido is product specialist Club Car en Spijkstaal en werkt nu ruim drie jaar bij Jean Heybroek. Wie op zoek is naar een mooie golfkar is bij hem aan het goede adres.
Guido’s klanten zijn vooral golfbanen zeker? Nee hoor: de golfkarren en andere elektrische voertuigen van Club Car en Spijkstaal zie je ook steeds meer op andere plaatsen. Zo gebruiken veel ziekenhuizen en zorginstellingen de stille en schone karretjes voor het vervoeren van patiënten; en pretparken of bungalowparken voor hun gasten. En voor bedrijven zijn de karren heel handig voor het vervoeren van goederen of personeel.
Guido verkoopt dan ook golfkarren aan kwekerijen, bouwbedrijven, evenementenbureaus… en op nog heel veel andere plekken. Guido: “Mijn werk is heel afwisselend, ik kom echt bijna overal. Vanochtend heb ik een demonstratie verzorgd bij een universiteitscampus. Zij zoeken een speciale golfkar voor gebruik op hun eigen terrein. Ik ga nu een offerte voor hen maken.”

Hoe gaat zo’n aanvraag in zijn werk? Guido: “Veel aanvragen komen via onze website binnen. Ik bel de aanvrager terug en maak een afspraak of verzorg direct een offerte. Op verzoek plannen wij een demonstratie met een van onze voertuigen bij de klant. Dan rijdt een chauffeur mee met de vrachtwagen. De klant kan dan ter plekke beoordelen of de golfkar geschikt is voor wat hij/zij ermee wil doen. Vooral als het gaat om grotere transportvoertuigen zoals onze Spijkstaal elektrische mini- en bestelbussen is dat soms handig. Maar klanten komen ook hier in Houten langs om bijvoorbeeld een tweedehands of nieuwe golfkar uit te zoeken.”

Als product specialist doet Guido ook de inkoop en heeft hij regelmatig contact met fabrikanten, vaste klanten en dealers. Ook spreekt hij met organisatoren van belangrijke evenementen als bijvoorbeeld de KLM Open. Guido: “Voor het KLM Open verhuren wij elk jaar zo’n vijftig golfkarren en transportvoertuigen.” Vijftig! Dat zijn er nogal wat! Guido: “Het is inderdaad goed plannen en voorbereiden: alles moet natuurlijk op tijd en in perfecte conditie de deur uit.” Voor onder meer dit soort zaken is er dan ook elke dinsdagochtend een werkoverleg met de collega’s van de werkplaats, de verkoop binnendienst en de expeditie zodat alle werkzaamheden goed op elkaar kunnen worden afgestemd en Guido’s klanten hun bestellingen zo snel mogelijk in huis hebben.

Dankjewel Guido! Is er nog even tijd voor een foto in de showroom? Jawel: trots poseert Guido naast twee glimmende golfkarren. Drie Jean Heybroek toppers naast elkaar!