Greenkeeper Student of the Year 2018

Davy Driesen heeft de eerste Nederlandse Greenkeeper Student of the Year Award in de wacht gesleept.
Als winnaar van de Toro award voor aanstormend talent krijgt hij de unieke kans om vier weken stage te lopen op de prestigieuze golfbanen van St. Andrews links.

De prijsuitreiking vond plaats voorafgaand aan de bekendmaking van de Greenkeeper of the Year 2018. Arjen Westeneng, greenkeeper op Golfbaan De Woeste Kop in Axel, mag zich het komende jaar Greenkeeper of the Year noemen. De jury had speciale waardering voor de verantwoorde wijze waarop Westeneng het beheer weet terug te brengen tot de essentie van greenkeeping, waardoor met minimale input een kwalitatief hoogwaardige output wordt gerealiseerd. Als voorbeeld werden de omslag in grasbestand, de speelkwaliteit van de greens en de beperkte last van ziekten genoemd.

Ook de Fieldmanager of the Year 2018 is inmiddels bekend: winnaar Marc Grooteman won de award tijdens de Nationale Sport Vakbeurs 2017. Hij werd door de jury onder meer geprezen voor de aandacht die hij aan innovatie besteedt.

Jean Heybroek en Toro zijn sponsor van de Greenkeeper of the Year, Greenkeeper Student of the Year en Fieldmanager of the Year verkiezing. In de video vertelt Maarten van Heck (Fieldmanager High Potential 2013 en Area Manager Golf bij Jean Heybroek) waarom Jean Heybroek de verkiezingen ondersteunt.