Jean Heybroek start distributie autonome maaisystemen

Oprichting TurfTroniq BV

Reesink Turfcare BV en Vincent Achten gaan een samenwerking aan onder de naam TurfTroniq BV voor de distributie van autonome maaisystemen voor Toro maaimachines. Vincent Achten heeft meer dan 10 jaar ervaring met het robotiseren van maaimachines. Medio februari ondertekende hij met Roon Hylkema de samenwerkingsovereenkomst.
Jean Heybroek zal de distributie van de autonome maaisystemen in de Benelux verzorgen.

Assisted- of Robotic Mowing System

TurfTroniq biedt de keuze uit twee typen maaisystemen:

  • Assisted Mowing System
    Een geavanceerde maaihulp: het systeem laat automatisch de maaiunits zakken en volgt de vooraf geprogrammeerde maailijnen. Het enige dat de bestuurder moet doen is keren en de machine voor de maailijn rijden. Het systeem neemt het vervolgens over.
  • Robotic Mowing System
    Een volautomatisch systeem waarmee de machine geheel autonoom kan maaien. Dit systeem maakt onder meer gebruik van 3D cameratechniek om obstakels tijdig te detecteren.

Veilig en Betrouwbaar

Beide systemen zijn het afgelopen jaar uitvoerig en met succes getest op diverse Toro maaimachines en betrouwbaar gebleken. De systemen zijn eenvoudig in gebruik en de voortgang is met elke smartphone live te volgen.
De eerste systemen draaien inmiddels met succes in de praktijk. Het resultaat: verhoogde productiviteit, minimale overlap en een perfect maairesultaat.

Distributie Benelux

Roon Hylkema, directeur van Reesink Turfcare B.V. is blij met de samenwerking: “De markt is klaar voor deze innovatieve technologie. Wij zijn dan ook verheugd dat Reesink Turfcare via Jean Heybroek de distributie ervan in de Benelux kan verzorgen.”

Neem voor meer informatie over TurfTroniq autonome maaisystemen contact met ons op.