LM-Trac H2O wint GSV Innovatie Award 2019

Groene Sector Vakbeurs kiest meest innovatieve product

Doorbraak voor de Groene Sector

De LM-Trac onkruidbestrijder op waterstof is door de jury van De Groene Sector Vakbeurs unaniem uitgeroepen tot meest innovatieve product van 2019.
De jury ziet de waterstof aangedreven LM-Trac als een belangrijke doorbraak voor de sector en verwacht een grote impact op het werken in de openbare ruimte.
De werktuigdrager met onkruidborstel van LM-Trac is door Holthausen Clean Technology omgebouwd in opdracht van de Stadsbeheer Groningen. Groningen wil de binnenstad zoveel mogelijk vrijmaken van fossiele brandstoffen. Het elektrificeren van werktuigdragers en andere voertuigen is onderdeel van deze duurzame missie.

Duurzame Oplossingen

Voor Jean Heybroek is de emissieloze LM-Trac onderdeel van haar inspanningen om serieus werk te maken van CO2-reductie en de doelstellingen uit het Parijse Klimaatakkoord – 49% minder CO2 in 2030 – daadwerkelijk te behalen. Hiervoor heeft Jean Heybroek zich samen met moedermaatschappij Royal Reesink aangesloten bij de Club van 49 en onderzoekt zij continu samen met haar klanten en leveranciers waar producten verder kunnen worden verbeterd en verduurzaamd.

Over de Innovatie Award

De Innovatie Award is een initiatief van de Groene Sector Vakbeurs en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Alle ingestuurde innovaties zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury.