Ozontechniek: Chemievrij afrekenen met Virussen, Bacteriën en Schimmels

Ozon is een milieuvriendelijke en effectieve methode om bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk te maken zonder schoonmaakmiddelen. Ook kunnen met ozontechniek organische microverontreinigingen en verbindingen die verantwoordelijk zijn voor o.a. nare geuren worden omgezet. Dit alles zonder gebruik van chemie en zonder schadelijke residuen achter te laten.

Factory Cat Zero3: Green Cleaning met Onboard Ozontechniek

Het gerenommeerde merk Factory Cat heeft een innovatie ontwikkeld met onboard ozontechniek. Zij hebben dit de naam Zero3 gegeven.
Met Zero3 onboard ozontechniek kan uw schrobzuigmachine in één gang chemie- en geurvrij reinigen. U verwijdert niet alleen vuil en vloerverontreiniging maar ook virussen, bacteriën en schimmels. Er komt geen vervuiling uit de vacuümmotor, waardoor u geen bacteriën uitstoot in de ruimte. U rekent direct af met geuren die in de werkruimte en/of in het afvalwater komen.
Dit concept wordt Green Cleaning genoemd. Dit is beter voor mens & milieu en levert een beter schoonmaakresultaat op.

Hoe werkt het?

Zero3 kan op iedere nieuwe Factory Cat schrobmachine gebouwd worden: op zowel de achterloop- als de opzitmodellen. De machine krijgt de Zero3 ozongenerator ingebouwd. Eenvoudig uitgelegd: Zero3 ontstaat door een oxygen molecuul te laten ontwikkelen tot een ozon molecuul, waarmee u kunt reinigen.
Dit werkt als volgt:

1) Zuurstof (O2) in de omgevingslucht wordt door de ozongenerator gezogen.
2) In de ozongenerator worden de O2-moleculen in de lucht in O1 gesplitst.
3) Deze O1 atomen hechten zich aan de resterende zuurstof (O2), hierbij ontstaat Ozon (O3). De binding van dit derde zuurstofatoom blijft radicaal en onstabiel en zoekt organische stof om te oxideren.
4) De machine injecteert de O3-moleculen in de oplossingsstroom. Deze O3-moleculen in de oplossing worden vervolgens aangetrokken door eventuele verontreinigingen (virussen, bacteriën, schimmels, et cetera) waarin de oplossing wordt aangebracht.
5)Wanneer het O3-molecuul door de radicale binding verontreinigingen aantreft, zal het O3-molecuul splitsen en zich aan de verontreiniging hechten. Het breekt daarbij door de celwand, waardoor de verontreiniging wordt vernietigd.
6) Zodra de verontreiniging is vernietigd, blijft er alleen zuurstof in de oplossing achter.

Voor wie is Zero3 bedoeld?

Feitelijk kan iedereen reinigen met Zero3 die grondig, effectief en omgevingsvriendelijk wil schoonmaken. Desondanks zijn er een aantal segmenten waarbij deze aanpak een basisvereiste zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt, diervoeder of eindproducten die gevoelig zijn voor virussen, bacteriën en schimmels.
Ook in bedrijven waar sterke geuren hangen, werkt het concept fantastisch.

Factory Cat O3+: Onboard Ozontechniek + Zeep

Indien op de vloer olie en/of vetten aanwezig zijn, kan gebruik gemaakt worden van aan boord zeep. Kies hiervoor dan het O3+ systeem: dit is Zero3 met aanboord zeep. Ook in dit geval blijft de ozon actief.

Grondiger – Effectiever – Duurzamer

Factory Cat levert altijd de beste kwaliteit vloerreiniging. Hierbij maakt het niet uit welke machine uit de uitgebreide range u gebruikt. De nieuwste innovatie maakt het mogelijk dat u nog grondiger, effectiever en omgevingsvriendelijker schoonmaakt.

Foto boven: meerdere van onze klanten waaronder kwekerij Anthura werken inmiddels met Zero3 onboard ozontechniek.

Vraag een Gratis Demonstratie!

Het verbluffende resultaat kunt u het best beoordelen door de Factory Cat machine met Zero3 aan het werk te zien in uw bedrijf. Vergelijk de resultaten van uw bestaande reinigingsmachine eens met de Zero3 machine in uw eigen bedrijfsruimte. Deze test levert u het beste bewijs: uw eigen overtuiging!

Jean Heybroek verzorgt gratis demonstraties op afspraak bij bedrijven die de aanschaf van een nieuwe reinigingsmachine (met of zonder Zero3) overwegen. Wij ontvangen uw uitnodiging graag op 030 – 6394611.