Handicart stapt over op Lithium-Ion

Stichting vervangt complete golfwagenpark

Goedkoper in het gebruik

Oudere en mindervalide golfers lopen straks voorop als het gaat om duurzaamheid: de komende vijf jaar vervangt de Stichting Handicart haar complete golfwagenpark door nieuwe elektrische Club Car Tempo golfkarren met een duurzaam Lithium-Ion accupakket.
Dave Stenfert Kroese, directeur van de Stichting Handicart, heeft net de eerste lichting nieuwe golfkarren in ontvangst genomen: “Na uitvoerig testen hebben we tot deze stap besloten. De Lithium-Ion accu’s van deze Club Car golfkarren zijn zuiniger, lichter en vergen veel minder onderhoud. Hierdoor zijn ze goedkoper in het gebruik en kunnen ze ook tijdens natte of winterse omstandigheden rijden, met minimale spoorvorming op de baan. Ook hoeven de Lithium-Ion batterijen niet te worden bijgevuld en kunnen ze tussentijds worden bijgeladen. Hierdoor is de kans op schade minimaal en zijn de golfkarren vrijwel continu inzetbaar.”

Explosieve groei

Door de toenemende vergrijzing groeit het aantal mindervalide golfers in Nederland elk jaar met ruim 8 procent. Stenfert Kroese: “We willen zoveel mogelijk mindervalide sporters in staat stellen om te blijven golfen. Golf is een uitdagende sport en goed voor lichaam en geest. We hebben nu al meer dan 23.000 klanten en dit aantal blijft groeien. Met de nieuwe Lithium-Ion golfkarren kunnen wij deze groeiende groep klanten nog beter bedienen en zijn wij klaar voor de toekomst.”

Over de Stichting Handicart

De Stichting Handicart stelt oudere en mindervalide golfers in staat te blijven golfen. Zij koopt hiervoor speciale Handicart golfkarren die op 112 golfclubs verspreid over heel Nederland worden geplaatst. Daarnaast huurt de stichting jaarlijks bijna 250 golfkarren op 57 banen in Nederland. Deze golfkarren worden door tegen een laag tarief aan de pashouders ter beschikking gesteld.
Naast de bijdragen van de leden is de stichting afhankelijk van de schenkingen en legaten van meer dan 35.000 donateurs en de inzet van bijna 300 vrijwilligers.