Verwacht: de nieuwe Toro Greensmaster 1000 serie!

Meer comfort, minder onderhoud en een beter maaibeeld

Toro lanceert nieuwe Greensmaster 1000-serie walk-behind greenmaaiers

Januari 2019: Tijdens de BIGGA Turf Management Exhibition 2019 heeft Toro de lancering aangekondigd van de geheel nieuwe Greensmaster 1000-serie handgreenmaaier met vaste maaiunit. Deze revolutionaire nieuwe serie handgreenmaaiers, met innovatieve functies waarvoor patent is aangevraagd, is ontworpen om de ervaring van de bestuurder te verbeteren en een consistent en optimaal maaibeeld te garanderen op elke green. De nieuwe Greensmaster 1000-serie zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2019 beschikbaar zijn.

Een van de meest in het oog springende verbeteringen van de nieuwe Greensmaster 1000-serie  is de telescopisch verstelbare duwboom. Met vijf verschillende standen kan deze eenvoudig worden aangepast aan een comfortabele werkhoogte voor elke bestuurder. Daarnaast zorgen hendel isolatiesteunen ervoor dat de maaiunit gedurende het gehele maaiproces constant contact met de grond houdt. Hierdoor wordt zelfs de geringste variabiliteit in de maaihoogte die kan optreden als gevolg van variaties in de handgreepdruk of loopbewegingen van de bediener geëlimineerd.

Het nieuwe ontwerp combineert veiligheid en operationele controle. Nieuwe bedieningselementen voor de bestuurder, in combinatie met een kortere afstand tussen de rol en de trommel, zorgen voor een aanzienlijk preciezere afhandeling in bochten en voor consistentere prestaties op golvende terreinen. Andere interessante vernieuwingen zijn de nieuwe Edge Series -maaikooien voor een scherpe en nauwkeurige snede, een gemakkelijk bereikbare knop voor het aanpassen van de snijsnelheid en de mogelijkheid om te kiezen tussen 8-, 11- en 14-bladige maaicilinders.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Greensmaster 1000-serie heeft Toro zich ook gericht op de onderhoudsvriendelijkheid van de machine en een zo laag mogelijke total cost of ownership. Zo kost het slechts enkele minuten om een ​​volledige maaiunit of -motor te vervangen. Van het modulaire ontwerp voor eenvoudige reparatie en vervanging van belangrijke componenten tot het vermogen van elke unit om direct te transporteren met transportwielen is het gehele onderhoudsproces gestroomlijnd om de uptime te maximaliseren zonder in te leveren op de prestaties.

“Deze nieuwe serie walk-behind greenmaaiers met vaste maaiunit brengt maaiprestaties naar een geheel nieuw niveau”, aldus Helmut Ullrich, senior productmarketingmanager van Toro. “We zijn verheugd met deze oplossing die golfbanen zal helpen om de best mogelijke speelervaring te bieden.”

De geheel nieuwe Greensmaster 1000 modellen worden aangedreven door Honda GX120-motoren en zullen verkrijgbaar zijn in verschillende standaard snijbreedtes, waaronder:
Greensmaster 1018, met een maaibreedte van 18 inch (45,7 cm)
Greensmaster 1021, met een snijbreedte van 21 inch (53,3 cm)
Greensmaster 1026, met een snijbreedte van 26 inch (66 cm)